INFO Taller Febrer 2015


COPILOTS
Manual per co-pilotar el vehicle humà

6, 7 i 8 de febrer

Taller de Contact Improvisació i Axis Syllabus
amb JEROME D'ORSO














Nivell: tots els nivells. També iniciació.
Hores: 18h (12 h  de classe + 6 h de Jam)
Preu: 60 euros. 

Oferim lloc per dormir a les cases dels de Lleida. (places limitades. Ordre d’incsripció)


COPILOTS
Manual per co-pilotar el vehicle humà

Proposo un estudi dels nostres sistemes d'assistència al pilotatge per al contact improvisació:

- Els nostres òrgans de percepció com a sistema de radar;
- Lectura de "mapes del cos" (esquelet, teixit muscular, zones articulars) per a l'anàlisi i el reconeixement del    terreny;
- L'ús de forces gravitatòries per al desenvolupament dels enlairaments, aterratges i predicció de trajectòries;

El nostre pla de vol: jocs de contacte, intercanvis de pes, trucs i jocs d'equilibri.
Objectiu de la missió: enriquir les possibilitats de la pràctica de la improvisació, extrapolat a moments de compartir, la cohesió, l'eficàcia col•lectiva, i promoure aquests moments d'harmonia o "d'anar amb el vent" que apareixen com una evidència compartida.


AXIS SYLLABUS

Es una iniciativa del coreògraf i pedagog Frey Faust, directament relacionat amb una comunitat internacional d'investigació, l'Axis Syllabus és un enfocament analític per al cos humà en moviment basat en dades científiques específiques i no en una estètica determinada, es té en compte la física elemental, fisiologia, anatomia, biomecànica ... L'AS compila i actualitza de manera pragmàtica i concisa, la informació rellevant per a la comprensió del moviment humà. Els professors i investigadors transmeten aquest coneixement mitjançant la creació d'eines educatives específiques, per desenvolupar en els seus alumnes un esperit de recerca per a conduir-lo a la independència en l'aprenentatge, i a la responsabilitat en vers el seu organisme.
El principi fonamental de l'AS és la salut, la seva conservació i recuperació. A partir d'aquesta intenció se'n desprenen entre d'altres, l'adaptabilitat, l'harmonia seqüencial d'esforços, l'ús racional de l'elasticitat dels teixits, el respecte i la integritat de les articulacions, l'ús de les forces gravitacionals, força centrífuga, el desenvolupament de les forces mecàniques implícitament presents en les corbes i espirals que conformen la nostra arquitectura en moviment.


JEROME D'ORSO

Ballarí, acròbata, especialista en corda fluixa i actor.
Graduat en biologia i psicologia, és professionalitza en les arts escèniques en 2001. L'art i la pràctica de moviment que fa es basa essencialment en tres tipus d'aprenentatge i investigació: teatre acrobàtic; relacionat amb l'ensenyament de Jonathan Sutton: acrobàcies, corda fluixa, balanceig, mà a mà; Axis Syllabus, enfocament analític i científic del moviment desenvolupat pel ballarí Frey Faust, n'és mestre certificats; i arts marcials amb el mestre Luong Truong My, escola tradicional vietnamita Sa Long Cuong.
Va crear el 2001 la companyia Les Arts Felus amb els que crea espectacles col•lectius de circ. Balla amb les companyes  Thierry Thieu Niang, Ornic'art, Hors Commerce / Hélène Cathala, Yann Lheureux, Félicette Chazerand Panier / Piano et Mouvimento.

Ell sempre associa el seu treball d'investigació i creació artística a la transmissió: arts del circ, la dansa i el contact improvisació a les escoles de dansa, circ, hospitals, presó, escoles, i en tallers de caire internacionals . En particular, la seva investigació el va portar a fer un cable de 12 mm , un espai de lliure creació i expressió on es posarà en pràctica la dansa contemporània en l'espai aeri.



Horaris:

Divendres: Jam a les 20,30h

Dissabte: Taller: de 10 a 13h / Dinar: 13,30h / Taller: de 15,30 a 18,30h / Sopar: 19h / Jam: 20,30h

Diumenge: Taller: de 10 a 13h / Dinar: 13,30h / Taller: de 15,30 a 19h / Jam: 19,30h

Organització menjades: L'organització comprarà el menjar (vegetarià, làctics i ous). 


Preu taller: 60€
Menjades: 15€ 

LLOC: Escola Ciutat Jardí de Lleida . C/ Carmel Fenech, s/n

INSCRIPCIÓ:
Per tal d’inscriure's al curs cal emplenar el formulari que trobareu al següent enllaç i realitzar el pagament del curs al compte:  
ES73 3140-0001-96-001-19040-00 (CAIXA DE GUISSONA)
indicant el vostre nom.

Enllaç INSCRIPCIÓ 
(El periode d'inscripció finalitza el dia 2 de febrer. Places limitades)