Descripció del curs:

Trajectories of flight


            Pel moviment dins del camp gravitatori, estem equipats amb mecanismes enginyosos que normalment no utilitzem durant la vida quotidiana. El nostre cos és capaç d’enviar la seva matèria cap a diverses direccions sense que sigui necessari d’esmerçar-hi massa esforç, i d’aquesta manera podem ser lleugers per a la nostra parella en cada moviment, sentir-nos lliures, mantenir-nos sensibles, receptius i mòbils.

No és necessari recolzar-se en quelcom sòlid. Enlloc del suport estàtic, aprenem a confiar en el suport dinàmic i donar-lo als demés. Aquest es mou constantment i es manté canviant, per tant hem de mantenir la nostra imaginació també dinàmica. Percebre la trajectòria del moviment i anticipar el seu curs.

El propòsit d’aquest curs és refinar la habilitat de percepció de les forces dinàmiques que operen mentre ens movem amb una parella, les quals determinen el nostre moviment comú per avançat.  Aprenem a reconèixer-les al seu primers inicis, quan encara no són visibles a ull nu, quan encara no en podem parlar d’una percepció física clara, quan potser encara no hem entrat en contacte amb la parella. Tot i això, el nostre cos rep un clar missatge sobre la direcció de les forces dinàmiques i en quina direcció conduiran al propi cos. I aquesta percepció ens dóna a escollir: seguir-ho, canviar de direcció o preveure aquest moviment anticipat.

Descobrirem com la forma de la trajectòria i la nostra pròpia manera d’operar amb el nostre cos estan relacionades. Pas a pas, aprendrem a orientar el curs del nostre moviment. No intentant de resoldre en quina posició corporal estem, sinó on rau el momentum del moviment que ens esta guiant, en quina direcció està caient el pes, com utilitzar la gravetat en diverses parts del nostre cos, com dibuixar impuls dinàmic des del terra o des de la nostra parella.

El nostre cos aprèn un altre cop a utilitzar el potencial complet. Percebem l’espai com un mapa de trajectòries constantment canviants.  Ens compensem en aquestes trajectòries i sentim dins del nostre cos els efectes de les forces externes i les forces internes que nosaltres mateixos creem. Despertem i cultivem nous instints. El moviment del nostre cos comença a evocar el moviment d’un tigre o d’un ocell volant.

Taller d'introducció al Contact Improvisació

El divendres la Zita proposa un taller per a poder-se iniciar d'una forma pràctica a aquest tipus de dansa.  No fa falta tenir experiència prèvia, ni en el món de la dansa, ni en el món de l'expressió corporal. És una invitació a iniciar un viatge cap al redescobriment del propi cos. 

El taller també està obert a persones que ja han estat en contacte amb aquesta disciplina.

Informació pràctica:

Lloc: com arribar-hi.

Escola Ciutat Jardí.
C/ Carmel Fenech, s/n


Dates i horaris:

 7, 8 i 9 de juny de 2013.

divendres
dissabte
diumenge
matí

10-13h · curs
10-13h · curs
tarda
18-20h · taller
15-18h · curs
15-18h · curs
vespre
20-21h · Jam
19-21h · Jam
19-21h · Jam

Allotjament:

L’organització disposa d’un nombre limitat de places d’allotjament a cases particulars per oferir als participants. S’atorgaran per ordre d’inscripció.

En cas de que no us puguem allotjar o preferiu un altre tipus d’allotjament podeu consultar també:

Dietes:

Els moulets i mouletes proposem de menjar plegats durant el curs. El menús seran vegetarians. El cost de cada àpat serà de 5 euros. Cal anotar-ho a la butlleta d’inscripció i pagar d’acord amb la pròpia elecció.

Preus:

Curs + taller d'introducció +  3 JAMs
85 €
A partir del 12.5.13
95 €
Taller d'introducció al contact  + JAM del divendres
13 €
Cada JAM sola
3 €
Cada àpat
5 €